Foto 9
11324052 1078504422179021 1589515218 n
Computers bewerkt

Welkom bij Basisschool Noordeinde

Basisschool Noordeinde ligt in de wijk Noordhove. De leerlingen van onze school komen voornamelijk uit de wijken Noordhove, Seghwaert, De Leijens en Oosterheem.

Het Noordeinde telt ongeveer 222 leerlingen en 15 personeelsleden. Een aantal leerkrachten zult u dagelijks tegenkomen in de school. Anderen minder vaak omdat ze parttime werken. Veel leerkrachten hebben een specialisatie. Een greep uit deze expertises: het jonge kind, het oudere kind, dyslexie, leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong, gedragsproblemen, computers, remedial teaching, expressie. Daarnaast hebben we allemaal het talent om te werken volgens Meervoudige Intelligentie.

  

Het Noordeinde is onderdeel van de Unicoz onderwijsgroep te Zoetermeer. Unicoz onderwijsgroep staat voor uniek Christelijk en Katholiek onderwijs van hoge kwaliteit in alle wijken van Zoetermeer. Onze onderwijsgroep bestaat uit 24 basisscholen, een school voor speciaal basisonderwijs en een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs, het Oranje Nassau College. Bij ons is ieder kind uniek. Daarom hebben wij op al onze scholen aandacht voor de bijzondere talenten van de leerlingen.

Bij ons op het Noordeinde gaan we uit van Meervoudige Intelligentie.

Dat houdt in dat we er vanuit gaan dat er bij elk mens (kind) meerdere intelligenties zijn te onderscheiden. En dat elk kind uniek is in zijn eigen intelligenties. Als we naar een kind kijken, stellen we niet de vraag: hoe knap ben je, maar hoe ben je knap? Ben je meer reken-, taal-, beeld-, beweeg-, muziek-, natuur-, mens- of zelfknap? Het is een positieve kijk naar kinderen. We kijken naar de talenten. Op school werken we aan het versterken van de meer ontwikkelde intelligenties (matchen) en het verder uitbouwen van de minder ontwikkelde intelligenties (stretchen). We staan bewust stil bij dingen die goed gaan, dat noemen we vieren. Vaak wordt in het onderwijs gebruik gemaakt van de verbaal-linguïstische intelligentie (taal), de logisch-mathematische intelligentie (rekenen) en de visueel-ruimtelijke intelligentie (beeldende vorming). Wij benutten naast bovengenoemde drie intelligenties de vijf andere talentgebieden. Dat betekent dat we ons in de lessen richten op de muzisch-ritmische (muziek), de kinesthetische (bewegen), de inter-persoonlijke (met anderen), de intra-persoonlijke (in jezelf) en de naturalistische intelligentie (natuur) van kinderen. Werken volgens de principes van MI betekent niet dat we andere methodes gebruiken. Wel is de manier waarop we de leerstof aanbieden anders.

Iedere school van de Unicoz heeft zijn eigen identiteit, sfeer en kernkwaliteiten. De scholen vormen een veilige en uitdagende omgeving waar uw kind zich optimaal en veelzijdig kan ontwikkelen.

Bent u ge├»nteresseerd in onze school, neem gerust contact met ons op. U kunt vrijblijvend een rondleiding aanvragen zodat u onze school in bedrijf ziet. 

Wilt u uw kind graag inschrijven? Klik dan hier voor het inschrijfformulier.

 

Basisschool Noordeinde is een samenwerking tussen Unicoz en kinderdagverblijf De Drie Ballonnen.