Img 5249
Gerart kamphuis 008
11335815 1078504408845689 1137570939 n

Agenda

Groepsagenda groep 8

«  

mei

  »
m d w d v z z
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Banners groep 8

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8! Leuk dat u deze bezoekt. We hopen dat u dat dit jaar regelmatig doet, want we gaan hierop veel informatie en foto's van onze activiteiten plaatsen.

 

Paaslunch

Paaslunch

Galadiner

Galadiner

Circus Nevermind - de foto's

Circus Nevermind - de foto's

Sportdag op het ONC

Sportdag op het ONC

We zijn de lustrumweek goed begonnen. We hebben de hele dag lekker gesport op het ONC. Daar was voor ons een hele leuke dag georganiseerd door docenten van het ONC. We konden o.a. tafeltennissen, een spelletje hockey spelen, voetballen en natuurlijk die gave klimwand beklimmen. Om 14:00 uur zijn wij weer terug gereden. We sloten de dag af met een ijsje. ONC...bedankt voor de organisatie van deze dag !

High tea met juf Saskia

High tea met juf Saskia

Op vrijdag 24 maart heeft groep 8 juf Saskia verrast met een high tea. De juf heeft met ingang van april een nieuwe baan gevonden in Rijswijk dus....tijd voor een afscheidsfeestje. Onze juf was totaal verrast. Wat zijn er voor de high tea veel hapjes gemaakt door de kinderen. Klasse. Ook de drankjes werden door de kinderen verzorgd. De juf kreeg bloemen, een dinerbon, de nieuwe klassenfoto, cadeautjes en we hebben voor de juf gezongen. Een speciale tekst op het lied Torenhoog (onze nieuwe musical). Het klinkt nu al helemaal te gek! Op donderdag 22 juni horen jullie de oorspronkelijke versie tijdens de musical. Noteer vast in je agenda.

Einde huiswerkmaand!

Einde huiswerkmaand!

Het einde van de huiswerkmaand is dan toch echt in zicht.

Vandaag werd de maand afgesloten met een grote gezamenlijke opdracht. Namelijk maak samen een hoed van kranten. Er mocht niks toegevoegd worden behalve verf (en lijm, plakband en nietjes).

De resultaten werden geshowd in de hoeden modeshow. Een van de twee presenteerde de hoed en de ander showde hem. Wat zaten er mooie hoeden tussen. Van de hoed van Napoleon tot een Eipet en van een taartenhoed tot aan Flappie, de hoeden waren erg origineel! En wat werden er goede praatjes bij gehouden!

De huiswerkmaand was de meeste kinderen mee gevallen. Sommige zullen volgend jaar wel wat moeite ondervinden met de planning. Bij andere was het een makkie. De afwisseling in rekenen, taal en creatieve opdrachten werd goed ontvangen. 

We zijn weer een stapje dichterbij de middelbare school....

Damian kampioen !!

Damian kampioen !!
Damian nam dinsdagmiddag 21 februari als voorleeskampioen van het Noordeinde deel aan de voorleeswedstrijd in de hoofdbibliotheek. Elf schoolkampioenen kwamen daar bij elkaar en ....wat een voorleestalent is er in Zoetermeer. De winnaar mag naar de volgende ronde. Daar wordt dan de beste voorlezer uit de regio gekozen. 
Damian las voor uit: Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist. Aan het eind van de middag werd de kampioen bekend gemaakt. Damian werd uitgekozen tot beste voorlezer en mag nu door naar de regionale voorleeswedstrijd. Damian, supergoed gedaan en heeeeeel veel succes in de volgende ronde!

Techniekmiddag

Techniekmiddag

Afgelopen vrijdag was de techniekmiddag. Alle kinderen moesten een kleine hamer meenemen, maar wat zouden we nou toch gaan maken?

In de lagere groepen hebben de kinderen al eens een knikkerbaan gemaakt van papier en wcrolletjes. Deze keer wordt een knikkerbaan 2.0!

Gewapend met een stuk hout, schuurpapier, spijkers en een hamer gingen de kinderen aan het werk. Het was een flink kabaal maar wat werd er hard gewerkt. Zodra alles gespijkerd was mochten de knikkerbanen versierd worden.

Het resultaat is super!

Bezoek Erasmus College

Bezoek Erasmus College

Op maandag 23 januari hebben we 's ochtends het Erasmus College bezocht. We kregen een rondleiding en uitleg over het Dalton-onderwijs. We kregen een indruk van het Dalton-onderwijs door een aantal opdrachten uit te voeren die je zelf mocht kiezen. Door leerlingen van het Erasmus werd direct nagekeken of de antwoorden klopten. De opdracht werd afgetekend met een paraaf en hierna mocht je aan de volgende opdracht beginnen. Tot slot kregen we nog een kort lesje scheikunde. 

Sinterklaasfeest - de foto's

Sinterklaasfeest - de foto's